Bal Sportowca 2017
W dniu 11 listopada już 21 raz 80 osób bawiło się na Balu Sportowca zorganizowanym przez M-GLKS „WICHER” w restauracji VEGA w Dobrej. Wśród uczestników nie zabrakło piłkarzy, działaczy, sponsorów, zaproszonych gości oraz sympatyków klubu.
Dopisały władze lokalne, w tym Burmistrz Dobrej Pan Andrzej Piątkowski, Burmistrz Miasta Turku Pan Romuald Antosik i przewodniczący Rady Miejskiej w Dobrej Pan Sebastian Gwizdalski. Na balu bawili się również, przewodniczący Rady Powiatu Pan Tadeusz Gebler oraz mistrz Polski seniorów w boksie Kamil Gardzielik.
Bal otworzył Viceprezes Wichru Pan Jan Dzierdzicki, witając wszystkich gości i jednocześnie dziękując za minione miesiące ciężkiej pracy piłkarzom z drużyny, jak i członkom zarządu. Na koniec życzył wszystkim miłej i szampańskiej zabawy do białego rana. Zgodnie z tradycją Bal Sportowca stał się okazją do podziękowania tym, z których klub jest dumny, a którzy ciężko pracują, udowadniając swoim zaangażowaniem i grą, że sport to ich prawdziwa pasja.
I tak zarząd klubu postanowił przyznać następujące nagrody i wyróżnienia:
Mateusz Morusiński - piłkarz roku 2017
Dominik Karbowski - bramkarz roku 2017
Maciej Turkowski - młodzieżowiec roku 2017
Krystian Kuligowski - strzelec roku 2017
Piotr Piastka - nagroda im. Lecha Kisiela dla najlepszego wychowanka
Nagroda specjalna dla Sebastiana Gromady – za kształtowanie sportowych postaw i ducha walki wśród zawodników Miejsko – Gminnego Ludowego Klubu Sportowego Wicher w Dobrej.
Nagrody "Przyjaciela Klubu 2017" za zaangażowanie, wsparcie oraz wkład na rzecz rozwoju M-GLKS Wicher w Dobrej w roku 2017 otrzymali:
Burmistrz Dobrej Pan Andrzej Piatkowski
Przewodniczący Rady Miejskiej Pan Sebastian Gwizdalski
Pani Katarzyna Antosik
Pan Stanisław Stasiak - prezes honorowy M-GLKS Wicher w Dobrej
Pan Grzegorz Sucharek
Pan Tadeusz Gebler
Pan Tomasz Rosiński
Jednocześnie Zarząd klubu pragnie przekazać gorące podziękowania gospodarzom restauracji Vega w Dobrej za profesjonalne przygotowanie imprezy pod kątem kulinarnym i profesjonalnej obsługi.
Komentarze